Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex finalizează construcţia unei instalaţii de cogenerare pe gaz în cadrul platformei industriale din Râmnicu Vâlcea, într-un proiect de 49 mil. lei, din care 19 mil. lei finanţare nerambursabilă

Autor: Cristina Bellu

21.12.2023, 12:51 4317

Producătorul şi furnizorul de substanţe chimice Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CRC), cu două platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea, anunţă că a finalizat construcţia unei instalaţii de cogenerare de înaltă eficienţă, de maximum 8Mwe, în cadrul platformei industriale din Râmnicu Vâlcea, în urma unei investiţii totale de 48,9 mil. lei.

Proiectul, implementat în perioada mai 2022-decembrie 2023, a beneficiat de finanţare nerambursabilă în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, spun reprezentanţii companiei.

Astfel, din investiţia totală, valoarea finanţării nerambursabile a fost de 19 mil. lei din care 16,2 mil. lei reprezintă cofinanţare UE prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

“Obiectivul general al proiectului a reprezentat creşterea eficienţei energetice a Chimcomplex S.A. Borzeşti - Sucursala Rm. Vâlcea prin instalarea unei centrale de trigenerare de înaltă eficienţă de 6 MWe şi înregistrarea de economii la consumul de energie primară prin utilizarea energiei produse în sistem de cogenerare de înaltă eficienţă”, spun oficialii companiei.

Chimcomplex a raportat un profit net de 54,8 milioane de lei în primele nouă luni din 2023, în scădere de la 115 milioane în aceeaşi perioadă de anul trecut. Afacerile s-au redus de la 1,74 miliarde de lei la 1,08 miliarde, arată datele din raportul trimestrial.

Evaluat la 5,4 miliarde de lei, grupul este controlat în proporţie de 85% de Ştefan Vuza prin CRC Alchemy Holding, societate înregistrată la Amsterdam, în Ţările de Jos.

Acţiunile CRC sunt pe minus cu 25,9% anul acesta, pe un rulaj de 8 milioane de lei, conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO