Burse - Fonduri mutuale

Companiile de la Bursă mai au de lucrat la transparenţa salariilor şi politica predictabilă de dividende pentru a trece testul de guvernanţă corporativă

Companiile de la Bursă mai au de lucrat la transparenţa...

Autor: Roxana Rosu

06.01.2016, 00:05 289
Treisprezece din cele optzeci de com­panii listate au comunicat luni şi marţi stadiul de conformare cu noul cod de guvernanţă al  Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Majo­ritatea aspec­telor care nu sunt încă respectate de acestea vizează înfiinţarea unui comitet de audit, con­trolul intern, transpa­renţa remu­neraţiei con­ducerii, precum şi politica legată de dividende şi previziuni.
 
Prima companie care a făcut public rapor­tul aferent anului 2015 a fost OMV Petrom. Au urmat Socep, SIF Oltenia, BRD, Conpet, Zentiva, BVB, Stirom, Rom­gaz, Oil Terminal, Nuclearelectrica, Broker Cluj şi Vrancart.
 
În cazul Romgaz (simbol bursier SNG), com­pania respectă majoritatea prevederilor din noul cod de guvernanţă. Compania se angajează însă că îşi va publica pe website-ul propriu politica de remunerare. Romgaz a elaborat codul propriu de guvernanţă corporativă, actualizat conform prevederilor din noul cod al BVB, care va conţine informaţii privind politica de remunerare a conducerii. Acest document va fi analizat şi aprobat de con­siliul de administraţie al Romgaz în pe­rioada următoare, precizează într-un raport reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO