Burse - Fonduri mutuale

Companiile farmaceutice şi din energie s-au evidenţiat prin profiturile în creştere în primele nouă luni

Companiile farmaceutice şi din energie s-au evidenţiat...

Autor: Adrian Cojocar

19.11.2013, 00:06 366
Companiile din sectorul farmaceutic şi cel energetic listate la bursă s-au evidenţiat în primele nouă luni prin profiturile în creştere pe care le-au raportat în această perioadă, arată o analiză a firmei de brokeraj Intercapital Invest.
 
Astfel, 60% din companiile care fac parte din sectorul farmaceutic şi 65% din emi­tenţii din sectorul energetic au consemnat o îm­bu­nătăţire a rezultatelor în primele nouă luni ale anului, în sensul avansului profitului, dimi­nuarea pierderilor sau revenirea pe profit.
 
De cealaltă parte, numai 40% din emi­tenţii din sectorul bunurilor de folosinţă îndelungată şi cel al bunurilor de capital şi-au îmbunătăţit profitul din primele nouă luni comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
La capitolul creşteri ale afacerilor, com­pa­niile farmaceutice s-au remarcat şi de această dată, 80% din emitenţi reuşind să înre­gis­treze un avans al veniturilor totale în primele nouă luni, faţă de 57% în sectorul bunurilor de folosinţă îndelungată, la polul opus situându-se com­paniile energetice, unde numai 18% din com­panii au avut venituri în creştere în primele trei trimestre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO