Burse - Fonduri mutuale

Conducerea Argus i-a suspendat lui Cătălin Chelu 7,7% din drepturile de vot în AGA

Autor: Adrian Ionut Cojocar

07.08.2011, 18:07 470
Conducerea producătorului de ulei ArgusConstanţa (UARG) a convocat adunare generală luna viitoare în bazapropunerii venite din partea societăţii Altur Slatina, companiecontrolată de omul de afaceri Cătălin Chelu, însă i-a suspendatacestuia drepturile de vot aferente unui pachet de 7,7% dinacţiunile Argus care depăşesc pragul de 33% dincapital.


Chelu deţine concertat 40,74% din acţiunile Argus Constanţa prinintermediul a 19 firme şi potrivit reglementărilor în viguare nuare drept de vot pentru mai mult de 32,99% din acţiuni până nulansează ofertă publică obligatorie de preluare pentru restul deacţiuni.


În acest context, lupta pentruconsiliul de administraţie al Argus se anunţă una strânsă, SIFOltenia deţinând la rândul său o participaţie de aproape 32% dincompanie.
Omul de afaceri Florin Pogonaru, care are5,5% din acţiunile Argus prin intermediul firmei Prodplast, arputea juca un rol decisiv în această luptă, în condiţiile în carevotul lui ar putea înclina balanţa într-o parte saualta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO