Burse - Fonduri mutuale

Conpet Ploieşti: Importurile de petrol ar putea creşte, pentru că preţul este tentant

Conpet Ploieşti: Importurile de petrol ar putea creşte,...

Autor: Radu Bostan

26.05.2015, 00:06 407
Transportatorul de petrol Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE) se aşteaptă la un plus al veniturilor din vehicularea ţiţeiului străin, în condiţiile în care rafinăriile autohtone sunt „tentate“ de preţul relativ redus al petrolului şi ar putea importa mai mult.
 
Volumul de ţiţei din import livrat de Conpet a crescut cu 74% în primele trei luni ale anului 2015, iar veniturile din această linie de business au crescut cu 44%, jucătorii locali dorind să profite de preţul relativ scăzut al petrolului. Cotaţia medie Brent a fost de 54 dolari/baril în primul trimestru, la jumătate comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014.
 
„În momentul de faţă avem un contract ferm cu Lukoil pentru 2,2 milioane de tone şi este foarte posibil să mai avem surprize şi de la ceilalţi beneficiari ai noştri, care ar putea să mai aducă ţiţei din import, pentru că preţul este tentant. Inclusiv Rompetrol sunt interesaţi să profite de această conjunctură“, a spus Liviu Ilaşi, directorul general al Conpet, pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO