Burse - Fonduri mutuale

Conpet şi MedLife intră în structura indicelui de frontieră FTSE în locul acţiunilor BVB

Conpet şi MedLife intră în structura indicelui de...

Autor: Liviu Popescu

20.06.2018, 00:07 1167

Acţiunile Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au fost excluse din structura indicelui FTSE care urmăreşte evoluţia pieţelor de frontieră, iar în locul acestora una dintre cele mai mari agenţii de evaluare financiară la nivel mondial a decis includerea Conpet Ploieşti şi a MedLife, potrivit informaţiilor transmise la solicitarea ZF.

Zece acţiuni româneşti fac astfel parte din structura indicelui de frontieră al FTSE şi au o pondere cumulată de 5,8,%, potrivit celor mai recente date ale agenţiei britanice. Orice modificare intervenită în structura indicelui este atent urmărită de managerii internaţionali de fonduri de investiţii, care îşi aliniază portofoliile la indice.

Banca Transilvania are o pondere de 2% şi intră în top zece cele mai mari deţineri ale indicelui FTSE al pieţelor de frontieră. Spre comparaţie cea mai mare deţinere revine acţiunilor Banco Macro din Argentina, cu 4,5%.

Reprezentanţii FTSE nu au explicat motivele care au stat la baza înlocuirii acţiunilor operatorului BVB din indicele pieţelor emergente, dar analiştii din România consideră că decizia are la bază considerente de lichiditate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO