Burse - Fonduri mutuale

Contor Group a intrat în faliment, iar investitorii de pe bursă au pierdut toţi banii. ING era principalul creditor

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ioana Tudor

04.07.2014, 00:00 545

Tribunalul Arad a dispus intrarea în faliment a producătorului de contoare de măsurare a apei Contor Group (simbol bursier CGC) la cererea societăţii, iar acţiunile companiei au fost suspendate de la tranzacţionare, firma urmând să fie dizolvată. Lichidatorul care se va ocupa de vânzarea activelor producătorului de contoare este Expert SPRL, se arată într-un anunţ remis de Contor Goup bursei de la Bucureşti.

Contor Group s-a listat în 2008 pe bursă printr-o ofertă în cadrul căreia a atras 3,6 mil. euro de la investitori pentru un pachet de 25% din acţiuni. Administratorul judiciar al producătorului de contoare a convocat adunarea creditorilor pe data de 23 iunie în vederea aprobării depunerii cererii de intrare în faliment a societăţii după ce oferta de vânzare a pachetului de control al Contor Group  care a avut loc în acest an s-a soldat cu un eşec, iar administratorul judiciar al societăţii, SCP Expert din Arad, nu a găsit alternative de salvare a companiei.

La finalul anului 2013 Contor Group avea active imobilizate de 36,2 milioane lei (circa 8 mil. euro) şi datorii de peste 38 mil. lei (8,6 mil. euro).  Principalul creditor al firmei intrate în faliment este ING, care nu şi-a putut recupera împrumuturile acordate acesteia. Compania a avut pierderi de 6 mil. lei anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO