Burse - Fonduri mutuale

Conturile românilor bogaţi s-au subţiat cu 4 milioane de lei în august

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

24.09.2015, 00:07 532

Activele conturilor individuale de investiţii ges­tio­nate de societăţile de administrare au scăzut cu 4,2 mi­lioa­ne de lei în august, una dintre cele mai agitate perioade pe pieţele financiare din ultimii ani, până la 192 de milioane de lei.

Din rândul administratorilor, cea mai mare scădere de ac­tive a fost raportată de conturile aflate în gestiunea Erste Asset Management, care s-au depreciat cu 4,6 mi­lioane de lei până la un total de 58 de milioane de lei la 31 au­gust.

Cel mai probabil scăde­rea de active a avut loc ca urmare a retragerilor făcute de clienţi.

Bursele europene au scă­zut puternic în luna au­gust pe fondul prăbuşirii bur­sei chineze, dar şi al te­merilor in­vestitorilor că în septembrie banca centrală a SUA ar putea face prima majorare de dobândă din ultimul deceniu.

Cel mai mare jucător de pe această piaţă a devenit Certinvest, administrator in­de­pendent de fonduri, cu active de 75,4 milioane de lei de la un număr de peste 200 de clienţi, preponderent per­soane fizice.

În luna august, ac­tivele ad­mi­nistrate discre­ţionar de Certinvest au cres­cut cu aproa­pe un milion de lei.

Conturile individuale permit clientului să stabilească cu administratorul personal o ţintă de randament, o stra­te­gie de investiţii şi să îşi asume riscuri mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO