Burse - Fonduri mutuale

Corneliu Idu încasează dividende de 3,1 mil. lei de la Comvex Constanţa

Mediafax Foto

Corneliu Idu

Autor: Adrian Cojocar

05.06.2013, 21:45 2731

Corneliu Idu, unul dintre cei mai bogaţi şi discreţi oameni de afaceri din Constanţa, va încasa anul acesta dividende în valoare de 3,1 mil. lei (720.000 de euro) de la operatorul portuar Comvex Constanţa, pe care-l controlează indirect şi care este evaluat pe bursă la 31,5 mil. euro.

Idu face parte din grupul de milionari selecţi din jurul portului Constanţa, unul dintre cele mai mari noduri comerciale ale României. Operatorul portuar Comvex este cel mai mare terminal de mărfuri vrac din Constanţa, fiind una dintre cele mai importante porţi de intrare a mărfurilor în România.

Comvex a avut anul trecut profit de 20,8 mil. lei la afaceri de 109 mil. lei şi va distribui dividende de 11,8 mil. lei, pentru prima dată în ultimii şapte ani. Idu controlează 75% din firma Octogon Shipping & Services, care deţine 55% din acţiunile Solidmet SRL, acţionarul majoritar al Comvex, cu 63% din acţiuni.

Administratorul Solidmet SRL este Dan Drăgoi, tatăl fostului ministru de finanţe Bogdan Drăgoi, care este în prezent consilier prezidenţial. Drăgoi a fondat firma în anii '90 alături de traderul de mărfuri Balli special pentru a prelua controlul Comvex. Balli a cedat controlul Comvex după ce a vândut în 2004 producătorul de alumină Alum Tulcea.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Burse, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii despre abonarea la ZF Corporate: Alexandru Matei (Tel fix. 0318.256.286 Tel. mobil. 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maxim o oră.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 06.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO