Burse - Fonduri mutuale

Costul unui credit ipotecar in euro, la jumatate fata de inceputul lui 2009

Costul unui credit ipotecar in euro, la jumatate fata de inceputul lui 2009
30.03.2010, 18:58 19

Dobanda anuala efectiva medie la creditele pentru locuinte ineuro era in februarie de 5,49%, la jumatate fata de de nivelulinregistrat la inceputul anului trecut, si usor mai scazuta decatin luna anterioara, arata datele publicate astazi de BNR.

In ianuarie 2009, de exemplu, dobanda anuala efectiva pentru uncredit ipotecar in euro ajungea la 11,3%. Costurile crediteloripotecare au scazut rapid in a doua parte a anului trecut, dar inultima perioada trendul descendent s-a aplatizat, semnaland cadobanzile au ajuns aproape de un punct minim.

La creditele imobiliare in lei, dobanzile efective depasesc inca12% pe an, situandu-se cu un punct procentual peste nivelul dinaceeasi perioada din 2009. Finantarile in lei reprezinta insa doar5% din totalul creditelor ipotecare acordate de banci, clientiiorientandu-se preponderent spre imprumuturile in euro datoritadiferentialului mare de dobanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO