Burse - Fonduri mutuale

Dan Paul, şeful brokerilor: Sper că Mişu Negriţoiu va deveni în viitor fost preşedinte al ASF. Autoritatea este principala barieră pe piaţa de capital. ASF face aberaţii

Dan Paul, şeful brokerilor: Sper că Mişu Negriţoiu va...

Autor: Liviu Popescu

02.02.2017, 12:27 810

Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, l-a atacat astăzi într-un discurs pe Mişu Negriţoiu şi a afirmat că speră că într-o zi va deveni fost preşedinte al ASF. Negriţoiu plecase cu circa jumătate de oră înainte de prezentatea lui Paul. 

"Negriţoiu nu a avut bunul simţ să îşi dea demisia. ASF este o barieră. Mulţi dintre nepoţii şi rudele politicienilor lucrează la ASF. Am sperat că va fi eliminat comisionul de 1% la cererea brokerilor locali, dar am fost refuzaţi. ASF ne cere nouă, brokerilor, sa tratăm toţi clienţii egali. Dar ASF nu face acest lucru. Măsura este generatoare de corupţie.

ASF nu este o instituţie care lucrează corect. Este mai bine să revină la fosta formulă. Nu plăteam costuri aşa mari. Mai mult de 20% din costurile brokerilor sunt plătite către ASF. Am fost cu BVB la ASF să propunem un proiect de creştere a lichidităţii, dar din cauza birocraţiei ASF nu am primit răspuns. Se fac şase luni ( de atunci n.r)", a spus el. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO