Burse - Fonduri mutuale

Despre obligaţiuni verzi, inflaţie şi rezultate la T3. Discuţie la ZF Deschiderea de Astăzi cu Andreea Nica, CFA România

Autor: Eduard Ivanovici

12.11.2021, 00:06 359

În ediţia din 11 noiembrie 2021 a Emi­siunii ZF Deschiderea de Astăzi,  Andreea Nica – CFA, membră a Consiliului Director, CFA România a discutat despre sezonul raportărilor financiare la T3/2021, trendul reprezentat de finanţarea prin obligaţiuni verzi şi relaţia dintre inflaţie şi piaţa de capital. „Putem vedea corecţii indiferent că rezultatele sunt bune sau sub estimări, depinde unde îţi setezi aşteptările. Însă anticipez rezultate bune şi probabil alţi analişti se află în aceeaşi paradigmă. Trebuie să existe sustenabilitate; am văzut ce înseamnă rezultate bune, dar cu un semn de încetinire a creşterii companiilor care au anunţat deja rezultatele“, spune Andreea Nica.

Astăzi, nouă companii vor publica rezultatele înregistrate între iulie şi septembrie 2021: Alro Slatina, Banca Transilvania, Transelectrica, Digi, MedLife, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz şi Electrica.

„Mă aştept la rezultate bune, mai ales în zona de energie, dar şi la nivel general. Dacă ne uităm la începutul anului, capitalizarea bursei era undeva la 155 de miliarde de lei, acum suntem la 230 de miliarde, plus 50%. Este clar că a fost un an bun, care a venit pe fondul unei relansări. În ceea ce priveşte companiile energetice, există o corelare destul de bună între preţul pentru ceea ce produc şi preţul general al barilului, iar această relaţie se va reflecta şi în rezultatele pe care le obţin. Rămâne de văzut care este ecartul dintre ceea ce se va anunţa şi reacţia investitorilor”, adaugă Andreea Nica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO