Burse - Fonduri mutuale

Doar două din cele mai tranzacţionate 25 de companii de la BVB au avut scăderi ale preţului acţiunilor în T1 2017

Doar două din cele mai tranzacţionate 25 de companii de...

Autor: Liviu Popescu

04.04.2017, 00:07 728

IAR Braşov şi Romcarbon Buzău sunt singurele companii din compoziţia BET-XT, indice care urmăreşte cele mai lichide 25 de acţiuni, care afişează o evoluţie negativă a preţului acţiunilor în primele trei luni.

Printre factorii care stau la baza evoluţiei negative pot fi unii care ţin de natura internă, cum ar fi repartizările de profit care probabil au dezamăgit investitorii, întrucât toţi cei nouă indici bursieri din România sunt pe plus în trei luni.

„Nu mă miră că doar preţurile acţiunilor a două companii sunt pe minus în trei luni. Cred că probabil în cazul celor două companii este o evoluţie cauzată de factori interni, pentru că per total evoluţia pieţei este pozitivă“, explică Marcel Murgoci, director de operaţiuni al companiei de brokeraj Estinvest.

Acţiunile IAR Braşov au minus 7% în trei luni, declinul doar în ultima lună fiind de 6%, cauzat în mare parte de dividendele propuse care ar aduce un randament de 4,6% calculat la preţurile de pe 23 martie, cu o şedinţă înainte de publicarea propunerii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO