"Domnu' poliţist, am investit banii la bursă, şi nu e păcat". Bursa îl trimite pe Tudor Chirilă la televizor să-i aducă investitori

7 iun 2011 Autor: Roxana Daniela Pricop

Tudor Chirilă (foto), solistul trupei Vama, este imaginea unei campanii de spoturi publicitare TV demarată recent de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), prin care operatorul bursier vrea să îşi crească vizibilitatea în rândul publicului tânăr şi să aducă mai mulţi investitori pe piaţa de capital.

"Bursa de la Bucureşti a început o companie de markting a cărei imagine este artistul Tudor Chirilă. Obiectivul este să creştem popularitatea Bursei în rândul publicului tânăr. Vrem de asemenea ca în următorii doi ani, în urma unor campanii de promovare susţinute, să atingem o masă critică de 300.000 de investitori la Bursă", a spus Valentin Ionescu, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). El nu a precizat care este bugetul alocat acestei campanii.

Potrivit datelor furnizate de Fondul de Compensare, la finele lunii martie, un număr de peste 88.000 de investitori aveau conturi de tranzacţionare pe Bursă, însă doar circa 4.000-5.000 dintre aceştia sunt activi.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.06.2011

 

Cuvinte cheie:
Bursa
, Tudor Chirilă
, investiţii la bursă
, campanie publicitară
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 3 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (3):
bvb_player - 08 iunie 2011, 21:24

Exista multa manipulare si minciuni in piata, in plus factorii care pot influenta piata sunt atat de multi si de diversi incat sansele sa castigi pe bursa sunt comparabile cu cele de la alba-neagra, mai ales daca joci la specula pe termen scurt; iar strategia buy & hold a fost declarata total ineficienta si riscanta pe termen lung dupa crah-ul bursier din 2007-2008. Pentru cei cu memoria scurta tin sa va amintesc ca BET-FI a pierdut din vara lui 2007 si pana in primavara lui 2009 aproape 95% si am presimtirea ca se apropie un nou crah; cand va fi stiu doar baietii alesi; restul de guppy de bvb continua sa cumpere sa isi piarda banii. Luati ca exemplu momentul cand foarte multi sperau intr-o revenire a pietei germane pe indicele DAX si au cumparat EBDAXTL3; surpriza a fost de proportii, dax a continuat sa cada si a atins bariera inainte sa se deschida piata la noi, iar cei care au cumparat au mai primit inapoi contravaloarea unui sul de hartie igienica/actiune ! Asa ca spor la cumparaturi…

Omul - 08 iunie 2011, 13:01

Mai este si optiunea de a investi pe bursa Sibex. Faci hedging cu spot sau specula. Nu poti sa investesti doar pe spot si sa spui ca ai pierdut.

investitor - 08 iunie 2011, 10:41

mai urmeaza sa asistam la promovarea etnobotanicelor... ii sugerez d-lui ionescu sa incerce promovarea cu cei care si-au pierdut banii pentru apartamente / case pe bursa.... cu certitudine aceia sunt majoritari si relevanti pentru bursa.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide