Burse - Fonduri mutuale

Două bănci deschid sezonul de raportare a rezultatelor pe nouă luni

Două bănci deschid sezonul de raportare a rezultatelor...

Autor: Liviu Popescu

21.10.2016, 00:00 949

Banca Comercială Carpatica şi BRD sunt primii doi emitenţi listaţi care îşi vor publica rezultatele financiare aferente primelor nouă luni din an, prima instituţie de credit pe 28 octombrie, iar banca franceză pe 3 noiembrie. 

Tot pe 3 noiembrie (joi) îşi va anunţa rezultatele la septembrie şi Turbomecanica. Cel de-al treilea emitent bancar local listat, Banca Transilvania va publica rezultatele pentru nouă luni pe 14 noiembrie. BRD a raportat în primul semestru profit net de 382 mil. lei, mai mare cu 65% faţă de S1/2015 susţinut în principal şi de câştigurile obţinute în urma tranzacţiei cu acţiuni Visa.

Banca Transilvania a făcut profit de 458 mil. lei, mai mare cu 141%, rezultat bazat pe creşterea rapidă a veniturilor din dobânzi. Pe de altă parte, Banca Comercială Carpatica este pe pierderi pentru al cincelea semestru consecutiv, de minus 26 mil. lei, mai mult cu 73% faţă de S1/2015. Erste Bank, emitent străin listat pe segmentul internaţioan al BVB, îşi va publica rezultatele financiare aferente celor trei trimestre pe 4 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO