Burse - Fonduri mutuale

Efectele insolvenţei: toate contractele Hidroelectrica, reziliate

Efectele insolvenţei: toate contractele Hidroelectrica, reziliate

Autor: Andrei Chirileasa

29.06.2012, 00:07 5598

Planul de reorganizare a Hidroelectrica va cuprinde renunţarea la toate contractele bilaterale ale companiei şi vânzarea întregii cantităţi de energie "disponibilă" pe piaţa OPCOM, prin contracte de maximum un an, potrivit unei hotărâri a acţionarilor Hidroelectrica.

Aceştia l-au mandatat pe Remus Vulpescu (foto), în calitate de administrator special, să realizeze în două luni planul de reorganizare după ce Hidroelectrica a intrat în insolvenţă săptămâna trecută.

"Întreaga cantitate de energie disponibilă spre a fi vândută trebuie comercializată prin intermediul pieţei OPCOM, pentru perioade de maximum un an, la pre­ţurile de piaţă aferente pieţei OPCOM, cu indexarea prin luarea în considerare a preţurilor de pe piaţa

OPCOM, cel puţin trimestrial", este una dintre prevederile care vor fi incluse în planul de reorganizare a Hidroelectrica, la solicitarea Fondului Proprietatea (FP).

Acţionarii Hidroelectrica (Ministerul Economiei şi FP) au mai hotărât ca administratorul special să publice lunar un raport cu măsurile luate şi rezultatele acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO