Burse - Fonduri mutuale

Electromagnetica vrea să crească exporturile în 2015

Electromagnetica deţine 60% din piaţa internă de LED-uri, de 10 mil. euro, dar exportă şi în Bulgaria, Serbia, Grecia şi Italia.

Electromagnetica deţine 60% din piaţa internă de LED-uri, de 10 mil. euro, dar exportă şi în Bulgaria, Serbia, Grecia şi Italia.

Autor: Carol Dan

02.04.2015, 00:04 744

Electromagnetica (simbol bursier ELMA) a exportat anul trecut produse de aproape 20 milioane de lei (4,5 milioane de euro), echivalentul a 23% din producţie, iar pentru acest an mizează în special pe creşterea vânzărilor la extern a corpurilor şi sistemelor de iluminat cu LED.

"Pentru 2015 ne aşteptăm să depăşim realizările anului precedent, mizând în special pe o creştere a exportului de corpuri şi sisteme de iluminat cu LED, inclusiv noua gamă de corpuri de iluminat destinată segmentului rezidenţial. De altfel, impulsionarea exportului pe acest segment reprezintă una dintre priorităţile companiei", a comunicat Electromagnetica, la solicitarea MEDIAFAX.

Principalele activităţi ale companiei sunt furnizarea şi producţia de electricitate, producţia de corpuri de iluminat cu LED şi de echipamente de distribuţie şi măsurare a energiei.

Electromagnetica deţine 60% din piaţa de LED-uri din România, evaluată la aproximativ 10 milioane de euro. Compania exportă astfel de corpuri de iluminat în ţări precum Italia, Grecia, Bulgaria şi Serbia.

Electromagnetica a obţinut anul trecut aproape 10 milioane de euro din vânzarea de sisteme şi corpuri de iluminat cu LED.

Compania estimeză pentru acest an venituri totale de 405 milioane de lei (91,8 milioane de euro), în scădere cu 9% faţă de anul trecut, şi un profit brut mai mare cu 7%, de 9,67 milioane de lei.

De asemenea, Electromagnetica vizează investiţii în valoare de peste 2,5 milioane de euro, dintre care 1,5 milioane euro pentru achiziţia de noi echipamente tehnologice necesare producerii de noi tipuri de corpuri de iluminat cu LED.

"Lansarea unor noi tipologii de corpuri de iluminat cu LED şi optimizarea performanţelor modelelor existente necesită alocarea de active suplimentare şi introducerea în fluxul de fabricaţie a unor noi tehnologii, precum şi fabricarea de scule şi dispozitive specifice", potrivit companiei.

Propuenerea de buget pentru anul în curs va fi supusă aprobării acţionarilor în AGA programată pentru 30 aprilie.

Cei mai mari acţionari ai companiei sunt Asociaţia Salariaţilor (29,6% din acţiuni) şi SIF Oltenia (24,9%). Alţi acţionari cumulează 45,4% din titlurile Electromagnetica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO