Burse - Fonduri mutuale

Elliott reîncepe achiziţiile la FP: a investit 7,6 mil.lei în două zile

Autor: Roxana Pricop

29.08.2012, 18:44 440

Manchester Securities, vehicul de investiţii controlat de fondul american de hedging Elliott Associates, a cumpărat acţiuni la Fondul Proprietatea (FP) în valoare totală de 7,6 milioane de lei în ultimele două şedinţe de tranzacţionare.

Elliott Associates este cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea, cu o deţinere de circa 13% din capital şi a fost cel mai activ cumpărător în ultimele luni. Achiziţiile ar putea fi alimentate de lichidităţile pe care fondul american le-a încasat sub formă de dividende de la Proprietatea dar şi de un leu slab în comparaţie cu dolarul american, valuta în care îi sunt denominate activele. Din profitul Proprietatea pe 2011, Elliott a încasat dividende de circa 60 milioane de lei.

În şedinţa de tranzacţionare de marţi, 28 august, Manchester Securities a cumpărat un pachet de 3,178 milioane de acţiuni FP la un preţ de 0,52 lei/titlu, iar miercuri, 29 august, vehiculul de investiţii a mai cumpărat 11,43 milioane de acţiuni la acelaşi preţ de 0,52/titlu. Astfel valoarea totală a acţiunilor achiziţionate se ridică la 7,6 milioane de lei.

Acţiunile FP au încheiat şedinţa de tranzacţionare de miercuri în creştere cu 0,38% la un preţ de 0,522 lei/unitate, cotaţie la care valoarea bursieră a fondului este de 7,192 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO