Finanţe personale: Ce investiţii au „sub capotă“ cele mai mari fonduri de acţiuni româneşti

26 iun 2015 Autor: Roxana Pricop

Acţiunile Banca TransilvaniaBRD şi cele ale Fondului Proprietatea sunt pariurile comune ale celor mai mari fonduri de acţiuni, cu active cumulate de 631 milioane de lei. Diferenţa la randament pentru fonduri a provenit fie din expunerea pe pieţele externe, fie din protejarea de scăderi prin plasamente într-un fond de obligaţiuni.

Cel mai mare fond de acţiuni, după valoarea investiţiilor pe bursa de la Bucureşti, este NN IR Equity. Fondul, înregistrat la Luxemburg, dispune de active de 492 milioane de lei, din care circa 60% sunt investite local, iar restul pe pieţele din regiune - Austria, Polonia, Ungaria. Principalele investiţii ale fondului sunt acţiunile Banca Transilvania (9,7% din active), urmate de titlurile Romgaz (8,3%) şi cele ale Fondului Proprietatea (7,8%), potrivit datelor la 31 mai.

Fondul IR NN Equity a obţinut un randament de 6,9% în acest an şi graţie plasamentelor pe pieţele de acţiuni din regiune. Fondul a investit în acţiunile Erste Bank, care s-au apreciat cu aproape 40% în acest an pe bursa din Viena.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.06.2015

 

Cuvinte cheie:
actiuni
, fonduri
, crestere
, investitii
, finante
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide