Burse - Fonduri mutuale

Firma de avocatură Filip & Company a asistat filiala din Spania a grupului Digi în achiziţia unui pachet de licenţe de spectru de la Xfera Moviles pentru 120 mil. euro

Alexandru Bîrsan, partener şi coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital al Filip & Company

Alexandru Bîrsan, partener şi coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital al Filip & Company

Autor: Cristina Bellu

13.12.2023, 12:00 189

Echipa Filip & Company a asistat DIGI Spain Telecom S.L.U si RCS & RDS S.A. cu privire la încheierea unui contract de transfer de spectru de la Xfera Móviles, parte din Grupul MasMovil Spania, pentru dobândirea unui important pachet de licenţe de spectru pentru utilizarea privată a domeniului public radioelectric aferent unui set de blocuri.

Valoarea contractului a fost de 120 milioane de euro, care include şi o componentă condiţională de 20 milioane de  euro.

În acelaşi context, Digi Spania şi Orange Espagne au încheiat în aceeaşi dată un contract de opţiune prin care aceasta din urmă acordă Digi Spania opţiunea de a încheia în viitor un contract de servicii de roaming naţional pentru furnizarea de către Orange Espagne a unor servicii de comunicaţii electronice mobile.

Tranzacţiile au avut loc în contextul în care Orange şi MasMovil au anunţat un important joint-venture în Spania, care ar duce la combinarea afacerilor lor în această ţară, tranzacţie supusă aprobării Comisiei Europene.

Echipa Filip & Company care a asistat RCS & RDS în acest proiect a fost formată din Alexandru Bîrsan (partener), Andreea Bănică (senior associate) şi Anca Bădescu (associate).

“În situaţia finalizării cu succes a acestei tranzacţii, Digi dobândeşte resurse de spectru care, împreună cu celelalte drepturi şi contracte ale grupului în Spania, creează premisele construcţiei unei reţele proprii de telefonie mobilă într-una dintre cele mai mari ţări din Europa. În timp ce acest lucru este o continuare naturală a expansiunii lor în fix şi mobil în Europa, este totuşi profund impresionant că un grup românesc a ajuns să se bată de la egal la egal într-una dintre cele mai mari şi mai competitive pieţe de telecomunicaţii de pe continent”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener şi coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital al Filip & Company.

Digi are o capitalizare bursieră de 4,22 mld. lei. În 2023 acţiunile au urcat cu 34% pe tranzacţii de 225 mil. lei. Spre comparaţie BET s-a apreciat cu aproape 30%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO