Burse - Fonduri mutuale

Flamingo a vandut cu 54% mai mult, dar tot e pe pierderi

Flamingo a vandut cu 54% mai mult, dar tot e pe pierderi

Dragos Simion

14.08.2008, 19:00 18

Retailerul de produse IT&C si electrocasnice Flamingo International a raportat ieri cresterea cu 54% a vanzarilor consolidate pana la 342 milioane de lei (circa 95 de milioane de euro) pe primul semestru insa a mers tot in pierdere. Compania a inregistrat in primele sase luni o pierdere neta de 6,4 milioane de lei (circa 1,8 milioane de euro), cu 60% mai redusa fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cresterea vanzarilor Flamingo s-a situat peste media de crestere a pietei pe care activeaza compania, estimata de reprezentantii Flamingo la 15% pe primele sase luni. Majorarea afacerilor companiei a venit in mare parte din cresterea diviziei de distributie, ale carei vanzari au urcat cu 75% in prima jumatate a anului, in timp ce cea de-a doua divizie a companiei, cea de retail, a consemnat vanzari mai mari cu 43%.
"Ne mentinem estimarile privind o cifra de afaceri de 210 milioane de euro pentru finalul anului. In prima jumatate a anului am mai deschis inca cinci locatii, iar pana la finalul anului vom mai deschide inca zece", a declarat presedintele Flamingo, Dragos Simion.
In anii trecuti Flamingo a mers pe pierdere in primele trei trimeste, iar trimestrul al patrulea a fost profitabil datorita cresterii vanzarilor in perioada sarbatorilor de iarna.
Grupul a avut o evolutie pozitiva pentru toate cele trei retele proprii de retail, respectiv Flanco World, Flanco si Flamingo Computers.
Astfel, pentru magazinele cu suprafete mari Flanco World, compania a inregistrat vanzari in crestere cu 60% in primul semestru din 2008 fata de 2007, in timp ce pentru magazinele Flanco si Flamingo Computers reprezentantii companiei au raportat cresteri de 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In primele trei luni, Flamingo a inregistrat vanzari de peste 170 milioane lei, in crestere cu 38% fata de perioada similara a anului trecut, Compania incheiase primul trimestru cu pierderi de 3,9 mil. lei, cu 64% mai reduse fata de cele din intervalul similar al anului trecut.
Tot ieri, fondul american de investitii QVT Fund a anuntat ca a vandut, la Bursa 4,47% din actiunile companiei pentru 6,9 milioane lei (1,9 milioane euro), diminuandu-si participatia de la 17,4% la 12,9%.
In actionariatul Flamingo se mai regasesc Dragos Cinca, unul din fondatorii companiei cu 25,2% din titluri, Flanco Holding - 10,59%, iar fondurile de investitii Hansa Ida Europa Aktsia Fond din Estonia si Gustavia Capital Management AB din Stockholm detin 5,71% si respectiv 5,13% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO