Burse - Fonduri mutuale

Fondatorii Bittnet au liber la vânzarea acţiunilor

Fondatorii Bittnet au liber la vânzarea acţiunilor

Autor: Radu Bostan

20.07.2015, 00:06 519
Fondatorii şi membrii consiliului de administraţie al firmei de training IT Bittnet Systems (simbol bursier BNET) au dreptul să-şi lichideze participaţiile care cumulează 87% din capital, interdicţia de a vinde acţiuni fiind suspendată ca urmare a faptului că valoarea de piaţă a companiei a depăşit, vineri, pragul de 2 milioane de euro.
 
Titlurile BNET au crescut în mod surprinzător vineri cu 13%, până la preţul de 2,1 lei/titlu, conferind companiei de IT capitalizarea de 9,4 milioane de lei (2,1 mil. euro), cea mai mare valoare de la listarea sa pe piaţa AeRO acum trei luni.
 
Spargerea „barierei“ ridică limitarea impusă prin memorandumul de listare acţionarilor iniţiali ai companiei, anume fondatorii Mihai şi Cristian Logofătu, cât şi investitorului individual Răzvan Căpăţînă-Groşanu. Aceeaşi regulă se aplică şi celor trei membri ai Consiliului Consultativ al Bittnet, care aveau împreună 2,43% din acţiuni în momentul listării.
 
„Clauza este formulată în felul următor: Noi, acţionarii existenţi în companie anterior listării (fondatorii, d-l Căpăţînă şi membrii boardului), nu avem voie să facem tranzacţii de vânzare în perioada de 12 luni iniţială decât dacă ordinele noastre se execută la un preţ care ar conduce la o capitalizare a companiei de peste 2 milioane de euro“, a spus Cristian Logofătu, directorul financiar al Bittnet Systems.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO