Burse - Fonduri mutuale

Fondul de investiţii suveran al Norvegiei şi cea mai mare bancă din Danemarca, printre cei mai mari investitori instituţionali la Conpet Ploieşti

Fondul de investiţii suveran al Norvegiei şi cea mai...

Autor: Oana Stupinean

22.03.2016, 00:06 1309
În top 10 acţionari ai transportatorului de ţiţei Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE), figurează statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 58,72%, Fondul Proprietatea, cu o deţinere de 6,06%, dar şi cea mai mare bancă din Danemarca, Danske Bank, cu o participaţie de 0,14%, potrivit ultimelor raportări înregistrate pe Bloomberg.
 
Cei mai mari acţionari ai companiei Conpet Ploieşti, care controlează pachetul majoritar de 70% din acţiunile companiei, sunt Ministerul Energiei, cu 5,1 milioane de acţiuni, Fondul Proprietatea, care a rămas cu 524.000 de acţiuni după ce a vândut 2,1 milioane de acţiuni la jumătatea anului trecut, şi grupul bancar olandez ING, care deţine 284.000 de acţiuni.
 
Printre acţionarii Conpet Ploieşti se mai numără SIF Banat-Crişana, care a intrat în „jocul“ acţionariatului în trimestrul trei al anului trecut şi are o participaţie de 1%, adică 86.575 de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO