Fondul de investiţii suveran al Norvegiei şi cea mai mare bancă din Danemarca, printre cei mai mari investitori instituţionali la Conpet Ploieşti

22 mar 2016 Autor: Oana Stupinean

În top 10 acţionari ai transportatorului de ţiţei Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE), figurează statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 58,72%, Fondul Proprietatea, cu o deţinere de 6,06%, dar şi cea mai mare bancă din Danemarca, Danske Bank, cu o participaţie de 0,14%, potrivit ultimelor raportări înregistrate pe Bloomberg.
 
Cei mai mari acţionari ai companiei Conpet Ploieşti, care controlează pachetul majoritar de 70% din acţiunile companiei, sunt Ministerul Energiei, cu 5,1 milioane de acţiuni, Fondul Proprietatea, care a rămas cu 524.000 de acţiuni după ce a vândut 2,1 milioane de acţiuni la jumătatea anului trecut, şi grupul bancar olandez ING, care deţine 284.000 de acţiuni.
 
Printre acţionarii Conpet Ploieşti se mai numără SIF Banat-Crişana, care a intrat în „jocul“ acţionariatului în trimestrul trei al anului trecut şi are o participaţie de 1%, adică 86.575 de acţiuni.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.03.2016

 

Cuvinte cheie:
Conpet
, danemarca
, crestere
, ploiesti
, banca
, fond de investitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide