Burse - Fonduri mutuale

Fondul închis de investiţii al Băncii Transilvania a numit noi membri în consiliul de administraţie al Sinteza Oradea după preluarea controlului

Fondul închis de investiţii al Băncii Transilvania a...

Autor: Dan Grigore Ivan

21.07.2016, 00:00 522

Acţionarii Sinteza (STZ), producător de solvenţi, i-au numit în funcţia de membri ai consiliului de administraţie pe Nicholas Gavin Ryan, Radu Vasilescu şi Sorin Claudiu Păsula. În 2015, veniturile totale ale Sinteza au fost de 28,9 milioane lei, în scădere cu 18% faţă de rezultatul raportat în anul precedent. De asemenea, profitul înregistrat de STZ a fost de 15.825 lei, faţă de un câştig de 0,244 milioane lei în 2014.

Fondul închis de investiţii BT Invest 1, cel mai mare fond pe acest segment de pe piaţa locală, cu active de 129 milioane lei, lansează o ofertă publică de preluare a Sinteza Oradea (STZ), producător de solvenţi chimici, la un preţ de cumpărare de 0,23 lei per acţiune, echivalentul unei tranzacţii de 7,31 milioane lei. Oferta urmează să se deruleze în perioada 14 iulie - 3 august şi va fi intermediată de către BT Capital Partners, Cluj-Napoca. Compania are active imobilizate în valoare totală de 51,5 milioane lei, din care terenurile reprezintă 13,3 milioane lei, construcţiile 16,3 milioane lei, iar instalaţiile tehnice şi mijloacele de transport valorează 15 milioane lei.

În primul trimestru al anului curent, compania a înregistrat un venit operaţional de 8 milioane lei, în creştere cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. BT Invest a cumpărat în luna mai un pachet de 51,8% din Sinteza de la compania Chempark Invest, controlată de omul de afaceri Tibor Tincău, într-o tranzacţie de aproximativ 7,9 milioane lei. Capitalizarea bursieră a Sinteza Oradea este de 18,8 milioane lei (4,17 milioane euro), acţiunile STZ depreciindu-se cu 3,39% de la începutul acestui an, un titlu Sinteza afişând o cotaţie de 0,2440 lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO