Fondul Proprietatea a primit undă verde să distribuie 150 mil. € către acţionari

27 iun 2014 Autor: Adrian Cojocar

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat miercuri operaţiunea de reducere a capitalului social ce urmează să fie realizată de Fondul Proprietatea în vederea distribuirii către acţionari a sumei de 676,9 milioane de lei (150 mil. euro).
 
Acţionarii FP aşteaptă din aprilie 2012 ca ASF să avizeze ope­raţiunea de reducere a capitalului social, dată la care aceştia aprobaseră o operaţiune similară, prin anuluarea a 240 milioane de acţiuni proprii.
 
„Administratorul Fondului va anunţa în cu­rând acţio­na­ri­lor pro­ce­dura de urmat pentru pla­ta distribuţiilor în nu­me­rar, care va fi similară procedurii pentru plata dividendelor din anii anteriori. Subliniem că doar acţionarii înregistraţi ca atare în Registrul Acţionarilor Fondului la data de 30 aprilie 2014 sunt îndreptăţiţi să solicite plata distribuţiilor men­ţio­nate mai sus“, se arată în comunicatul emis de reprezentanţii Fon­dului Proprietatea.
 
Acţionarii FP au aprobat operaţiunea de reducere a capitalului social şi distribuirea a circa 5 bani/acţiune din nou în luna februarie a acestui an, însă procedura a fost întârziată pentru că necesita avizul din partea ASF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.06.2014

 

Cuvinte cheie:
fondul proprietatea
, actionari
, distribuire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide