Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea, singurele titluri care mai ţin bursa în mişcare

Bursa a stagnat, pe un rulaj în revenire şi susţinut de acţiunile Fondului Proprietatea

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Stefan Musgociu

26.10.2011, 17:17 360

Bursa de la Bucureşti a stagnat miercuri, într-o piaţă în care cei mai mulţi investitori au absentat de la tranzacţionare, iar acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au contribuit vizibil la revenirea lichidităţii, asigurând 72% din rulajul de 17,3 milioane lei.

La finalul zilei, indicele general al Bursei, BET-C, se plasa cu doar 0,06% sub nivelul de la închiderea de marţi.

Lipsa de interes a investitorilor de la BVB a continuat, astfel, şi miercuri, în condiţiile în care jucătorii de pe pieţele internaţionale aşteaptă să afle dacă la summit-ul de miercuri al liderilor europeni vor fi anunţate soluţii pentru criza datoriilor suverane.

"Cred că această letargie se va prelungi până la conturarea unor decizii la nivel european cu privire la situaţia datoriilor suverane. Majoritatea investitorilor stau în expectativă, iar variaţiile zilnice reduse sunt absolut neconcludente şi irelevante, având în vedere volumele tranzacţionate, care sunt foarte mici", a declarat pentru MEDIAFAX Liviu Avram, şeful departamentului de vânzări la firmei de brokeraj NBG Securities România.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a încheiat ziua în scădere nesemnificativă, cu 0,05%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au dus indicele BET-NG cu 0,85% sub închiderea de marţi.

Pe de altă parte, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a avansat cu doar 0,28%

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO