Burse - Fonduri mutuale

Fondurile mutuale au mai batut un record: active de 3,65 mld. lei

11.02.2010, 23:09 23

Fondurile mutuale au incheiat prima luna din an cu active neterecord de 3,65 mld. lei, mai mult cu aproape 10% fata de fineleanului trecut, gratie intrarilor nete de peste 272 mil. lei atrasede la investitori.

In cele 51 de fonduri mutuale investesc aproape 170.000 deinvestitori, cea mai mare parte din acestia preferand fondurilemonetare si de obligatiuni, produse caracterizate printr-un gradredus de risc si randamente usor peste dobanzile bancare.Principalele tipuri de plasamente ale celor doua tipuri de fondurisunt depozitele bancare, titlurile de stat si obligatiunile.

"In februarie si martie, vom asista la reduceri ale dobanzilorbancare. In acest context, ma astept ca in urmatoarele luni sacreasca atractivitatea fondurilor de obligatiuni", a spus DragosNeacsu, presedintele societatii de administrare Erste AssetManagement, cu active nete in gestiune de 1,6 mld. lei.

In ultimul an, fondurile monetare si de obligatiuni au atrascele mai consistente sume de la investitori, in timp ce fondurilede actiuni si cele diversificate, produse mai riscante, au fostignorate de investitori in ciuda randamentelor anuale de pana lapeste 100%.

La finele lunii ianuarie, cel mai mare randament pe ultimele 12luni adus de un fond mutual este de 124,9%, inregistrat de fondulde actiuni Raiffeisen Romania Actiuni.

Randamentul mediu pe ultimele 12 luni al fondurilor de actiunieste de aproape 84%, cele 9 fonduri de actiuni raportand intrarinete de 9,8 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO