Burse - Fonduri mutuale

Fondurile mutuale mari tin 140 mil. euro la bancile grecesti

03.05.2010, 23:03 34

Societatile de administrare a investitiilor Erste AssetManagement si Raiffeisen Asset Management, cei mai mariadministratori de fonduri de pe piata locala, cu active totale ingestiune de peste 3 miliarde de lei, aveau plasate circa 580 mil.lei (140 mil. euro) in depozite deschise la bancile grecesti lafinele anului trecut.

Expunerea de 580 mil.lei a celor doi administratori pe bancileelene reprezinta 17% din activele totale ale pietei locale defonduri mutuale.

Fondurile mutuale BCR Monetar si BCR Obligatiuni, gestionate desocietatea de administrare a investitiilor Erste Asset Management,aveau plasate peste 420 mil. lei (100 mil. euro) in depozitedeschise la Piraeus, Alpha Bank si Banca Romaneasca, controlata deNational Bank of Greece, in timp ce fondurile mutuale gestionate deRaiffeisen Asset Management detineau in depozite deschise la BancaRomaneasca circa 160 mil. lei (40 mil. euro), potrivit rapoarteloranuale de administrare. Fondul Raiffeisen Monetar, cu un randamentde 14,7% in 2009, detinea cele mai consistente plasamente indepozitele deschise la Banca Romaneasca, in valoare de 100 mil. leila finele anului trecut. Anul trecut, bancile elene remuneraudepozitele cu printre cele mai mari dobanzi din piata, fondurilemonetare cu active mari putand negocia dobanzi de pana la 15-18% peanumite perioade de timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO