Gigantul HSBC a cumpărat 5% din SIF Oltenia. „Urmează alegeri în consiliul de administraţie şi există o reaşezare a acţionariatului“

15 mai 2014 Autor: Adrian Cojocar

Grupul britanic HSBC, cea mai mare bancă europeană după active, cu o capitalizare de 195 miliarde de dolari, a ajuns să deţină o participaţie de 5,02% din acţiunile SIF Oltenia, pachet evaluat pe bursa de la Bucureşti la 50,5 mil. lei (11,4 mil. euro). Nu se ştie dacă pachetul a fost cumpărat în nume propriu sau pentru un client.

Grupul HSBC a derulat puţine afaceri în România, una dintre rarele tranzacţii realizate de bancă pe plan local fiind cea din anul 2008 prin care a preluat complexul comercial Expo Market Doraly din apropierea Capitalei de la omul de afaceri Gheorghe Iaciu, pentru 65-70 mil. euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.05.2014

 

Cuvinte cheie:
sif
, sif oltenia
, hsbc
, actionariat
, consiliu
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide