Burse - Fonduri mutuale

Grigore Chiş nu a primit avizul ASF ca membru în consiliul de administraţie al SSIF BRK Cluj

Grigore Chiş nu a primit avizul ASF ca membru în...

Autor: Cristina Bellu

14.10.2016, 12:40 541

Cătălin Mancaş şi Daniel Gavrilă au fost autorizaţi de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în calitate de membrii ai consiliului de administraţie ai firmei de brokeraj SSIF BRK Fi­nancial Group (BRK).

Astfel, în urma deciziei ASF, consiliului de administraţie al firmei de brokeraj l-a ales pe Cătălin Mancaş în funcţia de preşedinte al Consiliului şi pe Daniel Gavrilă în funcţia de vicepresedinte.

Totodată, solicitările de avizare în calitate de membrii ai consiliului de administraţie pentru Tiberiu Stratan şi Grigore Chiş au fost respinse de către ASF.

Grigore Chiş, unul dintre cei mai cunoscuţi brokeri de pe piaţă, a condus firma de brokeraj SSIF BRK Fi­nancial Group timp de şase ani, din 2009 până în 2015.

În decembrie anul trecut, Chiş a fost demis brusc de consiliul de administraţie şi înlocuit cu Adrian Pop, directorul adjunct. Decizia boar­dului a venit în aceeaşi zi cu o adunare ge­nerală în care SIF Muntenia, cel mai im­por­tant acţionar al firmei, a votat împotriva pro­punerii lui Chiş ca societatea de intermediere să emită obligaţiuni de 25 de milioane de lei.

În luna martie a acestui an, Global Consult, acţionar al firmei de brokeraj cu o de­ţi­nere de aproximativ 6% din capital, a cerut re­vo­carea membrilor consiliului de ad­mi­nis­traţie, întreg forul fiind demis şi ales o nouă componenţă. După acest vot, Grigore Chiş, a revenit în cadrul companiei, fiind ales în urma votului din AGA drept mem­bru al consiliului de administraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO