Grupul Electrica are profit net de 469 mil. lei în 2016, în scădere cu 3%, şi propune dividende cu un randament de 5,4%

13 mar 2017 Autor: Liviu Popescu

Rezultatul este mai mic cu 3%. Venituri operaţionale de 5,8 miliarde de lei. „În linie cu aşteptările“ . Profit net atribuibil acţionarilor, de 357 milioane de lei . 70,5% din această sumă se duc spre dividende. Vineri acţiunile au urcat cu 0,44%, la 13,8 lei.

Grupul Electrica (EL), cel mai mare distri­buitor şi furnizor de ener­gie electrică din Ro­mânia, a avut anul tre­cut un profit net consolidat de 469 milioane de lei, mai mic cu 3% faţă de anul precedent, în timp ce veniturile opera­ţionale au crescut cu 1%, la aproape 5,8 mld. lei.

Creşterea uşoară a veniturilor a venit în urma deconsolidării Servicii Energetice Moldova, ca urmare a mă­surilor de restructurare a activi­tăţilor neprofitabile din cadrul gru­pului.

Profitul net consolidat atribuibil acţionarilor este de 357 milioane de lei, faţă de 368 milioane de lei în T3/2016, ceea ce înseam­nă că grupul Electrica a avut pierderi de 11 mi­lioane de lei în T4/2016.

Tot vineri grupul a anunţat că pro­pune ca 70,5% din rezultat să fie atri­buit acţionarilor spre dividende, adică un dividend unitar de 0,74 lei pe acţiune. De­cizia finală va fi luată în AGA din 27 aprilie. La preţul actual al unei ac­ţiuni, de 13,8 lei, rezultă un randa­ment de 5,4%. Randamentul se calculează ca raport între dividendul pe acţiune şi pre­ţul unei acţiuni. Statul român de­ţine o participaţie de 48,8% la Elec­trica, emitent cu 4,8 mld. lei capita­lizare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2017

 

Cuvinte cheie:
dividende
, profit net
, electrica
, grup
, propunere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide