Burse - Fonduri mutuale

Guvernul Grindeanu cere ca rezervele financiare ale companiilor naţionale să vină la buget sub formă de dividende

Guvernul Grindeanu cere ca rezervele financiare ale...

Autor: Mona Scarisoreanu

30.03.2017, 00:05 1024

Ministerul Finanţelor a publi­cat pe site un proiect de OUG prin care se doreşte modificarea legis­laţiei astfel încât companiile de stat să distribuie sub formă de dividende re­zervele financiare constituite în anii anteriori din banii nerepartizaţi acţio­narilor. Anterior, s-a anunţat că minimum 90% din profitul net al com­paniilor de stat urmează să ajungă la buget.

 
„S-a constatat că la o serie de societăţi/regii, rezervele care consti­tuie o sursă proprie de finanţare nu sunt utilizate de către acestea, surplu­sul valoric regăsindu-se în dis­poni­bilităţile băneşti ale aces­tora“, se arată în nota de fundamentare.
 
De asemenea, societăţile/regiile auto­nome pot dispune de dispo­ni­bi­lităţi băneşti aferente rezultatului re­portat din anii anteriori, repre­zentând câştig efectiv realizat din reevaluarea imobili­zărilor corporale sau disponibilităţi băneşti aferente rezultatului reportat provenit din operaţiuni, altele decât cele legate de reevaluarea imobilizărilor corpo­rale (de exemplu, rezultatul re­portat pro­venit din modificările politicilor con­tabile, rezultatul reportat pro­venit din corectarea erorilor con­tabile).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO