Burse - Fonduri mutuale

Hadarean a gasit cumparator pentru actiunile Condmag

06.11.2006, 16:56 76

Omul de afaceri Pompei Hadarean a vandut vineri 19,22% din actiunile detinute la Condmag Brasov, potrivit unor surse din piata, intr-o tranzactie speciala pe piata RASDAQ in valoare de 7,55 mil. euro, cu caracteristici apropiate de operatiunea derulata in vara, cand incercase sa-si vanda cea mai mai mare parte din pachetul de actiuni controlat.
Inainte de tranzactia de vineri, Hadarean detinea circa 37% din actiunile Condmag. Tranzactia s-a realizat la un pret de 0,8 lei/actiune, cu circa 6% sub preturile din piata regular, la acest pret perfectandu-se si operatiunea din vara, in cadrul careia omul de afaceri Gheorghe Calburean incercase, prin intermediul societatii Dafora Medias, sa preia cea mai mare parte a actiunilor detinute de Hadarean.
De aceasta data insa, cumparatorul nu a mai fost Calburean si nici una din entitatile controlate de el, au spus aceleasi surse, care au adaugat ca probabil cumparatorul a fost un fond de investitii. Tranzactia din vara fusese anulata de Bursa, pe motiv ca societatea de brokeraj care a intermediat transferul nu indeplinea conditiile necesare pentru a putea derula operatiunea. Pe de alta parte, pe piata au circulat informatii potrivit carora ar fi existat si o problema de decontare. Calburean detinea 7,02% din Condmag, prin intermediul Dafora, potrivit celor mai recente raportari.
Principalii cumparatori de actiuni Condmag au fost in acest an mai multe fonduri de investitii, intre care societatea de administrare a investitiilor Julius Baer Investment Management si fondul olandez Middle Europe Investments Fund (MEI), care ajunsesera sa detina 10% si respectiv 7,5% din actiuni, potrivit ultimelor informatii disponibile.
Condmag Brasov, o companie specializata in constructia de magistrale de transport, si-a schimbat practic in acest an proprietarii, cei doi actionari principali care controlau societatea alegand sa-si vanda participatiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO