Burse - Fonduri mutuale

Horatiu Cercel vrea sa faca o companie de 35 mil. euro din fuziunea Concefa Sibiu cu Bravcof Brasov

Horatiu Cercel vrea sa faca o companie de 35 mil. euro din fuziunea Concefa Sibiu cu Bravcof Brasov

Horatiu Cercel controleaza peste 65% din actiunile Concefa Sibiu

25.05.2009, 18:10 376

Firmele de constructii Concefa Sibiu (COFI) si Bravcof Brasov, la care Concefa detine peste 90% din actiuni, au fost evaluate de firma Dorian Rom Suisse pe baza bilantului de la jumatatea anului trecut la 147,5 mil. lei (35,3 mil. euro), potrivit proiectului de fuziune a celor doua societati aprobat recent de actionari.

Actiunile Concefa sunt evaluate pe Bursa la un pret de trei ori mai mic, respectiv de 0,25 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei se cifreaza la 47,1 mil. lei (11,3 mil. euro).
Concefa a achizitionat anul trecut 90% din actiunile Bravcof cu 28 mil. lei (7,6 mil. euro), aceasta din urma fiind evaluata pe baza metodei activului net la 46,1 mil. lei (12,6 mil. euro).
"Bravcof are doar active si n-are pasive. Speram sa realizam fuziunea cu bilantul la finele lunii mai. O parte din activele Bravcof o sa le vindem", a precizat Horatiu Cercel, actionarul majoritar al Concefa Sibiu.
In urma procesului de fuziune dintre cele doua societati, Concefa urmeaza sa-si majoreze capitalul cu 0,83 mil. lei, pentru a permite intrarea in actionariatul societatii a restului de actionari ai Bravcof.
Concefa Sibiu (COFI), cea mai importanta firma din cadrul grupului cu acelasi nume controlat de Horatiu Cercel, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 140,7 mil. lei (33,7 mil. euro), in crestere cu 90% fata de 2007. Profitul net al companiei s-a diminuat in 2008 cu aproape 30%, pana la circa 3 mil. lei (0,8 mil. euro).
 
Cercel: Sunt optimist si cred ca vom realiza bugetul
"Bugetul pe anul acesta l-am construit pe o valoare a afacerilor putin mai mare ca anul trecut. Eu sunt optimist si cred ca se va realiza. Si anul trecut am reusit sa ne realizam bugetul si chiar sa-l depasim cu 50% desi am avut ghinionul ca lucrarile la patru proiecte sa fie intrerupte rand pe rand. Suntem increzatori ca acestea vor fi repornite", spune Horatiu Cercel.
El a precizat ca primul trimestru a fost unul slab, afacerile diminuandu-se la circa jumatate fata de aceeasi perioada a anului trecut si firma s-a situat la limita profitabilitatii.
"Suntem in negocieri foarte avasate pentru un contract reprezentand circa jumatate din afacerile Concefa pe anul trecut, care se va derula consecutiv pe o perioada de trei ani", a precizat Cercel, care nu a dorit sa dea mai multe detalii la acest moment.
Concefa are o mare parte din afaceri derulate cu statul, omul de afaceri spunand ca singurii bani pe care i-a primit de la autoritati in 2009 au fost datoriile pe anul precedent.
 
Concefa renunta la investitii ca sa-si plateasca datoriile
"Criza ne-a facut sa ne schimbam optiunile de investitii pentru acest an si o sa mergem pe consolidare, in sensul ca profiturile din acest an si anul urmator vor fi folosite pentru reducerea capitalurilor imprumutate", spune Horatiu Cercel.
Concefa Sibiu a realizat anul trecut investitii de 29,6 mil. lei (8 mil. euro) in utilaje de productie si 24,8 mil. lei (6,7 mil. euro) pentru achizitii de terenuri.
Investitiile au urcat insa creditele contractate de companie la banci, la finele anului trecut datoriile totale ale Concefa ajungand la 129,1 mil. lei (32,2 mil. euro).
In luna decembrie a anului trecut, grupul Concefa a disponibilizat jumatate din angajati, pe care i-a cooptat la sfarsitul lunii februarie si inceputul lui martie dupa renegocierea in jos a salariilor.
Alte masuri importante de reducere a costurilor luate de conducerea Concefa au fost renegocierea contractelor privind achizitiile de materii prime si prelungirea liniilor de credit la o dobanda sub cea de anul trecut.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO