Burse - Fonduri mutuale

Impact a vandut de 11 mil. euro in primul semestru

13.07.2009, 20:08 24

Dezvoltatorul imobiliar Impact Bucuresti (IMP) a incheiat de la inceputul anului si pana in prezent 100 de tranzactii in valoare de 45,1 mil. lei (10,7 mil. euro), pret fara TVA, in scadere cu aproape 17% fata de valoarea tranzactiilor realizate in aceeasi perioada a anului trecut, sustin reprezentantii Impact.
Valoarea tranzactiilor a scazut si datorita diminuarii preturilor la locuinte noi cu aproximativ 10% fata de nivelul din 2008, potrivit statisticilor firmei, iar la nivelul pietei imobiliare se observa o tendinta de crestere a numarul de inchirieri, cu posibilitatea de a achizitie ulterioara.
"Desi valorile locuintelor au devenit mai accesibile, in medie cu 10% fata de sfarsitul anului trecut, beneficiarii se orienteaza preponderent catre apartamentele cu doua camere, fata de cele cu trei, ca in anii trecuti", a declarat Carmen Sandulescu, directorul executiv financiar al Impact. Reprezentantii Impact au mai apreciat ca piata se orienteaza catre solutia financiara de amanare a achizitiei noului apartament, prin care un client care nu doreste sau nu se califica pentru contractarea unui credit bancar se poate muta cu chirie, folosind parte din sumele achitate lunar ca avans in momentul in care achizitia devine posibila, sistemul fiind denumit generic CallBuy.
Ieri compania a anuntat incheierea primei tranzactii prin programul guvernamental "Prima Casa" a unui apartament de doua camere, situat intr-un bloc din ansamblul Greenfield I, dezvoltat de companie in zona de nord a Capitalei. Valoarea apartamentului se ridica la 79.000 de euro, pret fara TVA, cumparatorii achitand un avans de 19.000 de euro, restul finantarii fiind asigurat de banca.
Impact a dezvoltat pana acum 16 proiecte imobiliare in cinci orase, care insumeaza aproape 2.000 de case si apartamente, precum si 25.000 de metri patrati de birouri si spatii comerciale.
Compania are in prezent in executie mai multe proiecte imobiliare, printre care Greenfield I in Bucuresti, Boreal in Constanta, Roua in Ploiesti, Lotus si Europa in Oradea. Dintre acestea, anul trecut au fost finalizate complexele Rubin, Topaz si Onix din cadrul Greenfield I si Europa din Oradea.
In primele trei luni ale acestui an, cifra de afaceri a companiei a scazut cu 8,5%, de la 17,7 mil. lei (4,8 mil. euro) in perioada ianuarie-martie 2008 la 16,3 mil. lei (aproximativ 3,8 mil. euro).
Compania este cotata la BVB, in prezent titlurile dezvoltatorului imobiliar fiind tranzactionate la un pret de 0,379 lei/actiune. La acest nivel capitalizarea Impact se ridica la aproximativ 75,8 mil. lei (aproximativ 18 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO