Burse - Fonduri mutuale

În ce ţin elveţienii de la Hyposwiss 21 mil. € pe Bursă

În ce ţin elveţienii de la Hyposwiss 21 mil. € pe Bursă

Autor: Andrei Chirileasa

07.11.2010, 23:47 81

Fondul de investiţii elveţian Hyposwiss Danube Tiger, unuldintre primii investitori străini care au mizat pe potenţialulpieţei de capital din România, are în prezent în portofoliu acţiunide 21 milioane de euro la companii româneşti.

Fondul a raportat la finele săptămânii trecute mai multeparticipaţii semnificative (de peste 5%) în companii de pe Bursă şide pe piaţa RASDAQ, cum ar fi producătorul de hârtie şi cartonVrancart Adjud (VNC), producătorul de cămăşi Braiconf Brăila (BRCR)sau producătorul de maşini agricole Mecanica Ceahlău (MECF).

Hyposwiss a început să investească pe bursa de la Bucureşti în2003, prin achiziţia unui pachet de acţiuni în producătorul decomponente auto Compa Sibiu (CMP).

Ulterior, fondul şi-a adăugat în portofoliu zeci de participaţiiîn companii româneşti.

Spre deosebire de alţi investitori străini mari, precum JuliusBaer (actualul Artio Global) sau East Capital, care au investitpreponderent în companii lichide, precum Petrom sau BRD, Hyposwissa cumpărat pachete semnificative de acţiuni la companii dinsectorul industrial, precum Romcarbon Buzău (ROCE), Uzinexport(UZIN), Electroputere Craiova (EPT) sau Electrocontact Botoşani(ECT).

De la începutul anului, fondul şi-a redus expunerea pe sectorulpetrolier, ieşind de la Rompetrol Rafinare şi reducându-şideţinerile la Petrom şi Oil Terminal, consolidându-şi în schimbparticipaţiile în sectorul financiar, prin achiziţia de acţiuni laBRD, Banca Transilvania şi prin participarea la majorarea decapital de la Carpatica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO