Burse - Fonduri mutuale

Încă un gigant european se prăbuşeşte pe bursă: Unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Marea Britanie anunţă un profit mult sub aşteptări, iar acţiunile au plonjat cu 25%

Încă un gigant european se prăbuşeşte pe bursă:...

Autor: Ştefan Stan

24.08.2017, 10:22 34145

Dixon Carphone, cel mai mare retailer de electronice din Marea Britanie, estimează o scădere neaşteptată în venituri anul acesta, iar acţiunile companiei s-au prăbuşit după anunţ, în condiţiile în care tot mai mulţi britanici au ales să nu îşi cumpere un nou smartphone, scrie Bloomberg. Profitul înainte de taxe va fi undeva între 360 de milioane de lire (460 de milioane de dolari) şi 440 mil. lire.

Analiştii estimau anterior un profit brut de 508 mil. de lire. Acţiunile Dixon Carphone au scăzut cu până la 25% la debutul şedinţei de tranzacţionare, cel mai mult din istoria companiei. Scăderea avertizează că avansul record de până acum este posibil să nu conteze atât de mult pentru investitori, care se aşteaptă la o scădere a consumului. 

”Fluctuaţiile valutare înseamnă că telefoanele au devenit mai scumpe. Avem o creştere a oamenilor care păstrează telefoanele pentru mai multă vreme, în condiţiile în care inovaţiile tehnice deja nu îi mai conving să schimbe cu fiecare nouă apariţie”, a spus Seb James, CEO-ul companiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO