Burse - Fonduri mutuale

Indicii bursieri americani Dow Jones, S&P 500 şi Nasdaq sunt la maxime istorice. Vine şi la Bucureşti euforia?

Indicii bursieri americani Dow Jones, S&P 500 şi Nasdaq...

Autor: Liviu Popescu

28.07.2017, 00:00 752

Indicele Dow Jones (DJIA), de referinţă pentru bursa americană, parte a celei mai mari economii la nivel mondial, a atins pe 26 iulie un maxim istoric de 21.711 puncte, plus 0,45% faţă de şedinţa precedentă. Evoluţia pozitivă a indicelui a fost determinată de rezultatele peste estimările analiştilor ale unor companii precum Boeing, care au dus la creşterea acţiunilor Boeing cu circa 10%, scrie Financial Times. Pe de altă parte, ieri la Bucureşti indicele BET, care urmăreşte cele mai tranzacţionate 13 acţiuni, era la 8.330 de puncte la ora 16:40, plus 0,08% faţă de şedinţa precendentă. La niveluri record sunt şi indicii S&P 500 şi Nasdaq. Primul indice a urcat la la 2.477 puncte, în timp ce Nasdaq a crescut cu 0,2%, ajungând la 6.422 puncte. Acţiunile din telecomunicaţii au adus 3% indicelui S&P 500. Plusurile indicilor au venit într-o zi în care corporaţiile americane au raportat rezultate financiare în creştere.

Rezerva Federală a SUA, cea mai puternică bancă la nivel mondial, a avut un ton către investitori prin care a dat impressă că ratele de dobândă vor creşte într-un ritm mai lent decât aşteptările formate anterior. Financial Times notează că acţiunile şi implicit indicii bursieri au rămas relativ stabili după decizia Fed. Pe de altă parte, dolarul american s-a depreciat faţă de celelalte monede după comunicarea deciziei Fed şi după comentariile aferente, ceea ce a susţinut preţurile metalelor preţioase. Aurul se tranzacţiona în apropierea celor mai ridicate niveluri din ultimele şase săptămâni la circa 1.265 de dolari pe uncie. La Bucureşti gramul de aur era cotat de BNR la 158 de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO