Industria alimentară listată la bursă nu a reacţionat la creşterea consumului

5 iun 2014 Autori: Ioana Tudor , Roxana Pricop

Deşi consumul a crescut cu aproape 10% în primul trimestru al acestui an, un semnal puternic al ieşirii din criză, revenirea nu s-a văzut pe bursă: acţiunile companiilor din industria alimentară sunt pe minus de la începutul anului.
 
Brokerii pun subperformanţa bursieră a com­paniilor din industria alimentară pe seama faptului că acestea nu deţin cote relevante în pieţele în care activează şi pe lipsa de lichi­di­tatea acţiunilor.
 
Cele cinci companii analizate de ZF sunt pro­ducătorul de bere Bermas Suceava (BRM) şi producătorul de pâine Boromir Prod Buzău (SPCU), listate pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, Albalact (ALBZ) şi Prodlacta (PRAE), active în industria laptelui, şi producătorul de ulei vegetal Argus Constanţa (UARG), ultimele trei listate pe piaţa RASDAQ.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.06.2014

 

Cuvinte cheie:
crestere
, bursa
, industrie
, consum
, companii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide