Burse - Fonduri mutuale

ING a intermediat o treime din tranzacţiile cu acţiuni din iulie

01.08.2010, 23:29 27

Divizia de brokeraj a ING Bank, care lucrează preponderent cuclienţi străini, a intermediat în luna iulie circa o treime dintranzacţiile cu acţiuni derulate la Bursa de Valori Bucureşti, casade brokeraj realizând un rulaj de 290,3 mil. lei (aproape 68 mil.euro) luna trecută.
La distanţă mare, următorul clasat în top a fost KBC Securities, cuun rulaj de 48,4 mil. lei (11,3 mil. euro) şi respectiv BTSecurities, care a intermediat transferuri cu acţiuni în aceeaşiperioadă de 40,5 mil. lei (9,5 mil. euro).
În iulie, s-au derulat transferuri cu acţiuni pe Bursă în valoaretotală de 510,2 mil. lei (120,1 mil. euro), un sfert din rulajfiind realizat în prima şedinţă a lunii, când s-a transferat unportofoliu în valoare de 125 mil. lei (peste 29 mil. euro) prin maimulte tranzacţii speciale. ING Bank a fost brokerul care aintermediat respectivele tranzacţii, în condiţiile în care niciunalt intermediar de pe piaţă nu a cumulat tranzacţii pe parcursullunii care să se ridice la nivelul valorii acestortransferuri.
Transferurile au cuprins 20 dintre cele mai importante acţiuni depe piaţa reglementată a BVB şi trei titluri de pe piaţa RASDAQ.Printre cele mai valoroase pachete care s-au transferat la aceadată au fost o participaţie de 0,79% din Transgaz Mediaş (TGN)pentru suma de 20,4 mil. lei, 1,7 mil. titluri BRD în valoare de18,7 mil. lei şi 37,5 mil. acţiuni Petrom cedate în schimbul a11,65 mil. lei.
KBC Securities şi ING Bank au dominat şi în luna iunie piaţa deacţiuni de la Bursă, plasându-se pe primele două poziţii în topulrulajelor. Luna iulie a fost una dintre cele mai slabe din punct devedere al tranzacţiilor, care se suprapune cu perioada de concedii,astfel că transferurile din piaţă au scăzut aproape la jumătatefaţă de luna precedentă.
Indicele BET a câştigat luna trecută 6,9% în valoare, iar SIF-uriles-au apreciat în medie cu 12,6%, creşterile survenind în specialspre finalul lunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO