Burse - Fonduri mutuale

ING-REIM confirma preluarea Felicia Shopping

08.10.2007, 21:02 25

ING Real Estate Investment Management (ING-REIM), divizia de investitii imobiliare a grupului financiar ING, a anuntat ca a preluat galeria comerciala a proiectului de retail Felicia Shopping Center din Iasi, tranzactie cu o valoare de circa 40 mil. euro, confirmand astfel informatiile aparute in Ziarul Financiar inca din luna iulie.
Divizia de investitii imobiliare a grupului ING se afla la prima tranzactie pe piata locala si intentioneaza sa mai deruleze o achizitie pana la sfarsitul anului acesta.
"Este posibil sa mai incheiem o tranzactie pana la sfarsitul anului acesta, iar pentru anul viitor nu avem un nivel prestabilit al afacerilor pentru ca vom urmari oportunitatile de pe piata romaneasca si vom achizitiona proiectele care vor indeplini criteriile noastre", a declarat Gijs Klomp, directorul general al diviziei locale a ING-REIM.
Proiectul Felicia Shopping Center din Iasi a fost dezvoltat de Soconac, filiala locala a grupul francez Vinci Construction Grands Projets, in parteneriat cu Carrefour, in urma unei investitii totale de 40 mil. euro, si va fi inaugurat pe 10 octombrie.
Centrul comercial cuprinde un hipermarket Carrefour, cu o suprafata de 15.500 mp si o galerie comerciala cu o suprafata inchiriabila de 10.900 mp, care va fi preluata de ING REIM.
Galeria comerciala cuprinde 88 de magazine si este inchiriata complet, potrivit reprezentantilor Cushman&Wakefield Activ Consulting, agentul exclusiv al proiectului.
ING REIM a intrat pe piata locala la sfarsitul anului trecut, cand a anuntat ca intenioneaza sa investeasca 200-300 mil. euro in urmatorii trei ani in achizitionarea de proiecte comerciale si industriale in provincie, precum si birouri in Capitala.
Divizia de investitii imobiliare a ING este una dintre cele mai puternice companii de real estate din lume, cu afaceri de 75 mld. euro si birouri in 18 state din Europa, America de Nord, Asia si Australia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO