Burse - Fonduri mutuale

ING vrea să obţină 1,5 mld. euro din listarea diviziei de asigurări NN Group

ING vrea să obţină 1,5 mld. euro din listarea diviziei...

Autor: Marius Oncu

17.06.2014, 12:00 247

ING a stabilit un interval de preţ orientativ de 18,5-22 euro pe acţiune, astfel că valoarea totală a ofertei pentru cele 70 de milioane de acţiuni pe care le va scoate la vânzare s-ar situa la 1,3-1,5 miliarde de euro, se arată într-un comunicat al grupului.

Tranzacţionarea acţiunilor la bursa Euronext Amsterdam va începe probabil de la 2 iulie. Grupul a anunţat la începutul lunii iunie informaţii despre listare.

ING, care deţine în prezent integral NN Group, va rămâne după listare cu 73,6% din acţiuni.

Grupul olandez trebuie să vândă afacerile de asigurări ca urmare a condiţiilor Uniunii Europene la un pachet de ajutor financiar primit de la stat în contextul crizei financiare din 2008. Vânzarea NN marchează ultimul pas al acestei restructurări, după ce ING a vândut operaţiunile de asigurări pe care le avea în SUA, America Latină şi Asia, a scris cotidianul Wall Street Journal.

ING trebuie să vândă peste 50% din NN Group până la sfârşitul anului 2015 şi acţiunile rămase până la sfârşitul anului 2016.

NN Group are în România operaţiuni de asigurare de viaţă, pensii private obligatorii, pensii facultative şi administrare de investiţii. Compania este prezentă pe piaţa locală prin ING Asigurări de Viaţă, ING Pensii şi ING Investment Management International.

Principalele operaţiuni ale NN Group sunt Nationale-Nederlanden, ING Insurance Europe, ING Investment Management şi ING Life Japan.

În Europa, compania are afaceri în mai multe ţări, inclusiv România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, Slovacia, Polonia, Cehia, dar şi în ţări mari din vestul Europei, precum Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO