Burse - Fonduri mutuale

​Interviu ZF cu moştenitorul investitorului de 94 de ani care deţine 13% din Oil Terminal. “Banii primiţi din dividende îi reinvestesc cumpărând alte acţiuni”

​Interviu ZF cu moştenitorul investitorului de 94 de...

Autor: Liviu Popescu

13.06.2017, 09:55 3562

Dumitrescu Sebastian Valentin, 94 de ani, investitorul care deţine 13% din Oil Terminal, şi-a împuternicit fiul să tranzacţioneze în numele său.

Astfel Andrei Dumitrescu, inginer electronist în domeniul IT, din Bucureşti, spune că tranzacţionează de patru ani la bursa românească în numele tatălui său iar în acest timp a investit contravaloarea a 16,8 milioane de acţiuni Fondul Proprietatea, ceea ce la preţul de tranzacţionare de astăzi echivalează cu 14,5 mil. lei.

“Banii primiţi din dividende îi reinvestesc cumpărând alte acţiuni”, spune Andrei Dumitrescu.

Tatăl său deţine în prezent 13% din Oil Terminal (OIL), companie cu 92 mil. lei capitalizare, adică echivalentul unei deţineri de 12 mil. lei. Brokerul care intermediază tranzacţiile cu OIL este BCR.

“Pentru a investi la OIL Terminal am vândut acţiuni SIF2 Moldova”, mai spune Andrei Dumitrescu.

De la începutul anului, acţiunile OIL s-au apreciat cu 69%, printre cele mai bune evoluţii a unei companii listată la Bucureşti. Spre comparaţie indicele BET a urcat cu circa 20%.
 
Citiţi interviul integral în ediţia de mâine a ZF.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO