Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au luat din nou cu asalt RASDAQ

Investitorii au luat din nou cu asalt RASDAQ
30.09.2009, 23:14 21

Actiunile de pe piata RASDAQ au intrat din nou in atentiainvestitorilor de pe Bursa, marcand cresteri puternice in ultimelesaptamani, dupa aproape doi ani de scaderi care le-au decimatvaloarea.

Dupa cresterile puternice din ultima jumatate de an aleactiunilor de pe Bursa, a venit randul titlurilor RASDAQ sa se aflein centrul atentiei, numai ieri unele dintre actiunile maicunoscute de pe piata consemnand avansuri de doua cifre pe fondulunor volume ridicate. Este cazul actiunilor producatorului decaramizi Ceramica Iasi (CERE), care urcau spre inchiderea sedinteide ieri cu 20% sau cele ale firmei de constructii Concefa Sibiu(COFI), care erau pe plus cu 12%.

"Sentimentul meu este ca mai e loc de crestere pe piata RASDAQ,pentru ca aceasta a prins valul de crestere cu multa intarzierefata de actiunile lichide, dar nu cred ca va mai dura mult timp.Poate de ordinul a cateva saptamani", spune Adrian Lupsan,directorul general adjunct al firmei de brokeraj IntercapitalInvest. Si pe Bursa centrul de interes s-a mutat in ultima luna depe SIF-uri si banci pe actiunile companiilor mai mici, precumDafora si Condmag, care au inregistrat cele mai mari cresteri inseptembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO