Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au pus ochii pe acţiunile mici după căderea blue-chip-urilor

Investitorii au pus ochii pe acţiunile mici după...

Autor: Roxana Pricop

27.01.2016, 00:07 1824

Acţiunile producătorului de lactate Albalact (ALBZ) s-au apreciat cu 3,7% în şedinţa de ieri, până la o cotaţie de 0,337 lei/unitate, marcând astfel una dintre cele mai bune per­for­manţe din piaţă. Indicele BET, principala referinţă a bur­sei, a scăzut ieri cu până la 1,7% pentru ca din a doua parte a şe­dinţei depre­cie­rea să se tempereze până la un minus de 0,1%.

Titlurile Albalact sunt printre puţinele acţiuni de la bur­sa de la Bucureşti care oferă investitorilor expunere la creş­terea consumului intern, de peste 7% în primele 11 luni ale lui 2015, alimentată de scăderea TVA la 9% de la 24% înce­pând din iunie 2015. Însă Albalact este o companie pu­ţin lichidă, tranzacţiile zilnice cu titlurile producătorului fiind de circa 40.000 de lei în acest an. Compania are o capitalizare bursieră de 219 mil. lei.

Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucu­reşti, a scăzut cu 11% în acest an din cauza turbulenţelor de pe pieţele externe şi a prăbuşirii barilului de petrol la minimul ultimilor 12 ani. Acţiunile ALBZ au rezistat mai bine decât alte titluri, raportând un minus de 1,1% pentru acest an faţă de un minus de 15% raportat de acţiunile Petrom, cea mai valoroasă companie listată la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO