Investitorii la bursă au de încasat dividende de 150 de milioane de lei de la Romgaz şi Nuclearelectrica

29 iul 2014 Autor: Ioana Tudor

Producătorul de gaze naturale Romgaz (SNG) şi cel de energie electrică Nuclearelectrica (SNN), ambele listate pe bursa de la Bucureşti în toamna anului trecut, au distribuit acţionarilor dividende brute de 990,5 milioane de lei (225 mil. euro), respectiv 340,9 milioane de lei (77,5 mil. euro) din profitul obţinut în 2013. Cei mai mulţi bani, mai precis un total de 970,5 mil. lei (220,5 mil. euro), vor intra în vistieria statului român.
 
Romgaz a început plata dividendelor pe 28 iulie prin intermediul unităţilor BRD. Compania plăteşte acţionarilor un dividend brut de 2,57 lei pe acţiune, al cărui cuantum va fi de 2,16 lei/titlu după reţinerea la sursă a impozitului de 16%. Cel mai mare acţionar al producătorului de gaze este statul român care deţine, prin intermediul Ministerului Economiei, 70% din capitalul social al companiei. Astfel, statul ar urma să primească dividende brute de 693,4 milioane de lei (157,6 mil. euro), potrivit calculelor ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.07.2014

 

Cuvinte cheie:
dividende
, romgaz
, nuclearelectrica
, bursa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide