Burse - Fonduri mutuale

Cine sunt investitorii străini intraţi în acţionariatul Hidroelectrica: americanii de la Vanguard cu 320 mil. lei, Goldman Sachs, Fidelity, Morgan Stanley, suedezii de la East Capital şi britanicii de la RWC Partners. Cei mai mari zece investitori străini aveau la 31 iulie 2023 – cele mai recente date – investiţii de 670 mil. lei la Hidroelectrica, adică o deţinere de 1,34%.

Cine sunt investitorii străini intraţi în...

Autor: Liviu Popescu

24.09.2023, 18:01 2042

Pe lista celor mai mari zece investitori străini se numără şi SEI Investments din Pennsylvania, Eaton Vance Corp – divizia de investiţii a gigantului Morgan Stanley

Listarea Hidroelectrica (H2O) la Bursa de Valori Bucureşti, prin vânzarea pachetului de 20% deţinut de Fondul Proprietatea, a deschis uşile pentru intrarea unor investitori cu mii de miliarde de dolari în administrare în acţionariatul celei mai importante companii din energia românească.

Printre aceştia se numără ame­ricanii de la Vanguard şi Goldman Sachs, cei de la Eaton Vance Corp – una din cele mai vechi firme de investiţii din lume, cu o istorie de 100 de ani, britanicii de la RWC Partners şi suedezii de la East Capital, arată datele agregate de ZF.

Pentru moment însă expunerea celor mai mari zece investitori străini la Hidroelectrica este redusă, de circa 1,34% din companie, com­parativ de exemplu cu fondurile de pensii private Pilon II, care au 9,4%. Iar asta şi pentru că strategiile de investiţie sunt diferite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO