Burse - Fonduri mutuale

Investitorii vor putea specula şi scăderea acţiunilor BVB

Autor: Andrei Chirileasa

02.11.2010, 17:36 27

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), arbitrul pieţeilocale de capital, a înregistrat contractele futures cu suportactiv indicele bursier ROTX şi cu activ suport acţiunile Bursei deValori Bucureşti (BVB). Aceste produse vor fi introduse latranzacţionare în perioada următoare, potrivit oficialilorBursei.

În prezent, la Bursa de Valori Bucureşti, investitorii pottranzacţiona contracte futures cu activ suport indicii bursieri BETşi BET-FI, acţiuni precum cele ale Erste Bank, Banca Transilvania,Petrom, Transgaz şi Transelectrica, dar şi cursul valutar.

Contractul futures este un contract financiar prin carecumpărătorul este obligat să cumpere activul suport, la un preţ şio dată viitoare dinainte stabilite. Acest tip de contracte suntfolosite fie pentru a reduce riscurile fie pentru a speculaevoluţia preţului activului suport (acţiune, indice sau materieprimă). Contractele futures permit investitorilor să speculeze şi oeventuală scădere a preţului acţiunilor (prin luarea de poziţiishort), lucru care nu este posibil în prezent prin tranzacţionareaacţiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO