Burse - Fonduri mutuale

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă
02.06.2013, 19:53 654

Acţiunea lunii mai

Evoluţia acţiunilor SIF Banat-Crişana (SIF1, lei) Acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) au crescut cu 25% în luna mai, având cel mai bun randament dintre titlurile celor cinci SIF-uri, deşi SIF1 este singura care nu distribuie dividende din profitul pe anul trecut. Cu o conducere nouă după AGA din aprilie, SIF Banat-Crişana promite o schimbare de strategie, prin implicarea în proiecte mari şi privatizări. De asemenea, preluarea SAI Muntenia Invest i-ar putea aduce controlul asupra activelor SIF Muntenia (SIF4) şi ar transforma SIF1 în cea mai puternică SIF.

 

Acţiuni de urmărit luna aceasta

  • Transgaz Mediaş (TGN) este singura companie la care investitorii mai pot cumpăra acţiuni pentru a beneficia de dividende. Data ex-dividend este pe 12 iunie. Dividendul este de 21,29 lei şi reprezintă 10,4% din preţul acţiunii, de 204,6 lei.

  • Fondul Proprietatea (FP) continuă programul de răscumpărări, ceea ce va susţine în continuare preţul acţiunilor. Totuşi, fără schimbări în portofoliu, acţiunile nu au motor de creştere.

  • SIF Muntenia (SIF4) ar putea trece sub controlul SIF Banat-Crişana (SIF1) dacă preluarea Muntenia Invest va fi avizată.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 03.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO