Burse - Fonduri mutuale

La ce discounturi s-au tranzacţionat SIF-urile în luna mai, cea mai slabă lună pentru bursă din ultimii ani. Activele, minus 8% într-o lună

La ce discounturi s-au tranzacţionat SIF-urile în luna...

Autor: Liviu Popescu

25.06.2018, 00:06 444

Cele cinci societăţi de investiţii financiare s-au tranzacţionat la finele lunii mai la discounturi faţă de valoarea unitară a activului net cuprinse între 31% la SIF Moldova şi 53% la SIF Transilvania, potrivit celor mai recente date ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Indicele BET a scăzut cu 7,3% în mai şi a marcat a treia cea mai slabă lună din primăvara anului 2012 încoace, după declinul de 8% din august 2015 provocat în principal de factori externi şi după scăderea de 10% din iunie 2017 cauzată de afirmaţiile fostului ministru al finanţelor Ionuţ Mişa cu privire la desfiinţarea Pilonului II de pensii private.

Valoarea unitară a activului net (VUAN) se determină ca raport între activul net al societăţii şi numărul de acţiuni aflate în circulaţie la un moment dat, în acest caz la finele lunii aprilie, şi reprezintă unul dintre cei mai relevanţi indicatori pentru evaluarea unei investiţii în SIF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO